INFO

Vad?

I facebook-gruppen och på webbsajten ”Strapatser i Sydbotten” hittar du de trevligaste utflyktsmålen inom vårt område: vindskyddskojor, badstränder, utsiktstorn och naturstigar, museer, kaféer, loppmarknader och lantgårdar med gårdsförsäljning. Utflyktsmålen kan variera enligt säsong: på vintern ett tips om en bra pulkbacke eller ett skidspår, på våren en vink om ställen med storslagen vårflod och på sommaren vägledning till vackra landskap där det lönar sig att stanna upp.

Var ?

Utflyktsmålen finns i Sydbotten ekonomiska region som är en del av Sydösterbotten. Till området hör kommunerna Storå, Jurva, Bötom och Östermark samt städerna Kauhajoki och Kurikka.

Vem?

Webbsajten och facebook-gruppen ”Strapatser i Sydbotten” har lagts ut av Sydösterbottens Utvecklingsförening rf. De underhålls av den mustaschprydda figuren Skogsluffar-Ludde som skapats av föreningen.

Sydösterbottens Utvecklingsförening rf är en regional utvecklingsorganisation. Dess syfte är att uppmuntra landsbygdens invånare att utveckla sin hembygd, att öka traktens trivsel samt att skapa nya arbetsplatser och företag. Dessutom fokuserar den på att främja och stärka sammanhållningen i bygden. Den konkreta målsättningen för Sydösterbottens Utvecklingsförening är att Sydbotten ska bli en region där det är gott att leva och verka.

Läs mera: www.suupohjankehittamisyhdistys.fi

Varför?

Vårt område är fullt av vackra och spännande utflyktsmål som vi lyfter fram för att hjälpa dig att hitta dit. Utflykter i närområdet piggar upp och ger dig upptäckarglädje och nya krafter i vardagen.

För vem?

Precis för dig: vare sig du bor nära eller är på resande fot. För alla Er som vill uppleva mera och göra upptäcktsfärder inom närområdet.


Med äventyrliga hälsningar,

Skogsluffar-Ludde